Vestas afviser inkassobrev fra investorgruppe

Vindmøllegiganten Vestas afviser krav fra international investorgruppe, der kræver erstatning på 300 millioner kroner. Vestas imødeser retssag med sindsro.

Læs mere
Fold sammen

Der er ikke noget at komme efter.

Sådan lyder det tirsdag aften fra Vestas, efter at vindmøllegiganten tidligere på dagen modtog et såkaldt krævebrev fra en investorgruppe, der varsler et erstatningskrav på omkring 300 millioner kroner.

Vestas har ti dage til at anerkende erstatningskravet, og sker det ikke, ventes investorgruppen Deminor at rejse en retssag i Danmark mod Vestas.

»Deminor prøvede også på den nylige generalforsamling at få opbakning til en granskning af de forhold, der anføres i kravet, og det blev kun støttet af 1,5 procent af det samlede kapital på generalforsamlingen. Så det her er et naturligt skridt at gå, men vi mener ikke, der er belæg for et eventuelt søgsmål,« siger Senior Vice President Lars Villadsen, Investor Relations i Vestas.

Deminor repræsenterer en gruppe på mere end 80 private og institutionelle investorer, som mener, at Vestas i kvartalsperioden 27. oktober 2009 misinformerede investorerne om forventningerne til 2010 og vedblev med at misinformere indtil 26. oktober 2010.

»De har sendt et krævebrev, et slags inkassobrev, som man gør, inden man potentielt lægger sag an. Det er forventeligt, at der kommer et søgsmål, men som vi kan se det, så læner Deminor sig op ad samme påstande, som kører ved en sag anlagt i USA, og som vi også har afvist,« siger Lars Villadsen, der imødeser et eventuelt søgsmål »med sindsro«.

Erstatningskravet fra Deminor retter sig mod en række navngivne nuværende og tidligere medlemmer af bestyrelse og direktion i Vestas, blandt andre administrerende direktør Ditlev Engel.

Vestas-aktien faldt tirsdag med 7,4 procent på Fondsbørsen.