Verdensbanken roser Danmark til skyerne

Når det handler om erhvervsregulering er Danmark helt i top, mener Verdensbanken, som har set systemet efter i krogene.

Verdensbankens direktør Dominique Strauss-Kahn. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke meget bøvl eller unødvendigt papirnusseri, når virksomheder skal gøre forretninger i Danmark. Verdensbanken har set den danske erhvervsregulering efter i hjørnerne og kvitterer med stor ros.

Danmark fremhæves i en rapport fra Verdensbanken som en international frontløber, som har formået at reducere de administrative byrder for virksomhederne væsentligt.

Undersøgelsen var bestilt af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen som del af arbejdet for at lette byrderne for erhvervslivet, og konklusionen glæder Eva Meiling, vicedirektør i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

- Det er tilfredsstillende, at vi er nået så langt, men samtidigt ved vi godt, at der også fremadrettet vil være store udfordringer, siger hun i en pressemeddelelse.

Danmarks dukserolle afspejles blandt andet i en andenplads i Europa på Verdensbankens indeks over effektiv erhvervsregulering.

Ifølge Peter Ladegaard, projektchef i Verdensbanken, er Danmark en international frontløber på området, men alligevel er der ingen grund til at lade stå til, for der er hård konkurrence.

- Man kan blandt andet nå endnu længere ved at se på en bredere vifte af omkostninger og samtidig fokusere indsatsen på udvalgte områder, som udvælges og løses i samarbejde med virksomhederne, siger han.

Verdensbanken har i to omgange været i Danmark og talt med forskellige parter på området.

Herunder fem ministerier, Rigsrevisionen, DI, Håndværksrådet, Dansk Erhverv, Forbrugerrådet samt en række forskere og eksperter.