Verdens værste valuta begynder at trække børshuse til

En markant svækkelse af den nigerianske valuta, naira, koblet med markante rentestigninger er så småt begyndt at gøre børshuse lune på investeringer i aktiver med tilknytning til den nigerianske valuta.

Foto: AFOLABI SOTUNDE. Nigerianske valuta, naira.
Læs mere
Fold sammen

I de seneste uger har to børshuse - Exotix Partners og Standard Bank Group - anbefalet deres kunder at begynde at købe naira-aktiver igen, skriver Bloomberg News.

Naira er svækket 37 pct. mod dollar, siden den nigerianske centralbank den 20. juni droppede sin godt et år gamle fastkurspolitik, der låste valutaen i 197-199 naira per dollar. I samme periode er den tiårige nigerianske obligationsrente steget fra omkring 12 pct. til over 20 pct.

Tirsdag styrkedes naira dog til 329,50 naira per dollar fra 344,50 naira per dollar mandag.

»Den billige naira tiltrækker udenlandske investorer,« vurderer rådgiver Lutz Roehmeyer fra Landesbank Berlin Investment over for Bloomberg News.

»På niveauet 325 per dollar er naira for svag,« siger han.

Det olierige lands valuta er nu den af de store olielandes valutaer, der har fået den hårdeste medfart siden midten af 2014, da oliepriserne indledte en længerevarende nedtur.

Næsten 50 pct. er valutaen svækket med, mens den kazakhstanske tenge følger lige efter med en svækkelse på 46 pct., skriver Bloomberg News.