Verdens rigeste familie mister 84 milliarder på én dag

Familien bag verdens største dagligvarekæde, Walmart, har mistet en stor del af deres formue, efter at en udmelding fra virksomheden har fået aktierne til at styrtdykke.

Formuen svinder ind hos familien bag Walmart. Her ses søn af stifteren Sam Walton, Jim Walton (i midten), sammen med datteren Alice Walton (til højre). Fold sammen
Læs mere
Foto: Charlie Kaijo/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Milliardærfamilien bag den amerikanske supermarkedskæde Walmarts formue er skrumpet gevaldigt.

Markedet skar tirsdag hele 11,4 milliarder dollar af formuen, hvilket svarer til 83,6 milliarder kroner.

Årsagen er den høje inflation, der rammer de amerikanske forbrugere hårdt og får dem til at holde på pengene. Det skriver Bloomberg.

Det mærker Walmart blandt andet ved, at kunderne putter færre varer i kurven og samtidig også holder igen med større indkøb af eksempelvis møbler.

Derfor meldte Walmart tirsdag ud, at man nedjusterede forventningerne til profit for anden gang i år. Første gang lød forventningen, at indtjeningen pr. aktie blev en procent mindre, men denne gang lød vurderingen på hele 13 procent mindre pr. aktie.

Det fik aktiekursen til at rasle ned med 7,6 procent.

Sam Walton opbyggede i sin tid supermarkedsgiganten, og i dag ejer hans tre børn, svigerdatter og barnebarn omkring halvdelen af virksomheden.

Samlet har de derfor en formue på knap 1.460 milliarder kroner, men den er løbende faldet siden årets begyndelse.

Walmart blev stiftet af Sam Walton i 1962 med det første supermarked i delstaten Arkansas, og siden har kæden vokset sig til i dag at være verdens største dagligvarekæde.