Venstre: En tragisk udvikling

Arbejdsmarkedsordfører for Venstre, Jens Vibjerg, kalder de seneste arbejdsløshedstal for tragiske og vil fremrykke det offentliges ansættelser af nyuddannede.

Foto: Bjarne Lüthcke.
Læs mere
Fold sammen
”Det er tragisk for de 105.000. Der hvor det er mest tragisk er for de unge nyuddannede mennesker, der ikke kan komme i gang,” siger Jens Vibjerg, arbejdsmarkedsordfører for Venstre.

Danmark Statistik offentliggjorde her til morgen tal for arbejdsløsheden i juni. Arbejdsløsheden er steget overraskende meget og braget gennem den magiske barriere på 100.000. Ikke mindre end 105.100 danskere står nu uden job.

Jens Vibjerg foreslog selv i går, at det offentliges ansættelser af elever og nyuddannede unge fremrykkes, så man i år og næste år ansætter dem, der ellers først skulle ansættes, når konjunkturerne igen peger den rigtige vej. Ellers er han dog forsigtig med at tolke på tallene.

”Nu skal vi kigge nærmere på tallene og se hvilke områder, det drejer sig om. Det har også betydning for, hvad der skal gøres,” siger Jens Vibjerg.

Men der skal gøres noget?

”Nu har vi ikke drøftet det her på grund af sommerferien. Men vi mødes i næste uge, og det er klart, at vi følger tingene tæt,” siger Jens Vibjerg, der dog samtidig advarer mod at sætte for mange ting i gang.

”Man skal hele tiden vurdere det i forhold til de ting, som vi allerede har sat i gang inden sommerferien og som endnu ikke kan ses i de her tal. Det gælder for eksempel renoveringspuljen og fremrykkelsen af offentlige investeringer,” siger Jens Vibjerg.

Han afviser, at regeringen kunne have gjort noget anderledes for at forhindre den høje arbejdsløshed.

”Nej, det mener jeg ikke. Regeringen har gjort de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Man skal passe på med ikke at dosere for meget forkert,” siger Jens Vibjerg.