Valutareserven uændret i september

Valutareserven i Nationalbanken var stort set uændret i september, da den var 449,8 mia. kr., som i august.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø.
Læs mere
Fold sammen

Det meddeler Nationalbanken.

- Tallene viser, at Nationalbanken ikke havde behov for at intervenere på valutamarkedet i september. Det var tredje måned i træk uden indblanding fra Nationalbanken, hvilket er den længste sammenhængende periode siden midten af 2014, fremhæver chefanalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen.

Tallene er en god påmindelse om, at såvel de finansielle markeder som økonomien generelt i euroområdet har vist stor modstandskraft over for brexit-resultatet, konstaterer cheføkonom i Nykredit Tore Stramer.

Udviklingen afspejler, at Nationalbanken i perioden netto har købt valuta for 0,1 mia. kr., og at staten netto har optaget lån i udlandet for minus 0,1 mia. kr.

Nationalbanken intervenerede ikke i valutamarkedet i månedens løb. Men har i de første ni måneder af i år interveneret for 32,8 mia. kr.

LAV DANSK RENTE I LANG TID FREM

Nordea, Sydbank og Nykredit venter på baggrund af dagens tal, at Nationalbanken i en længere periode fremover vil fastholde de ledende danske rentesatser uændret.

- Det virker, som om at det nuværende rentespænd til euroområdet er det rette til at fastholde en stabil kronekurs lige omkring 7,44, vurderer Jan Størup Nielsen.

Han erkender, at det nok er en smule stærkere sammenlignet med tidligere, "men da valutareserven samtidig ligger noget under det gennemsnitlige niveau for de seneste år, er det vores vurdering, at det på nuværende tidspunkt er den optimale situation for Nationalbanken".

- Vi venter, at Mario Draghi og ECB inden længe vil forlænge deres opkøbsprogram, men ikke justere på deres rente. Det vil betyde, at den danske rente vil forblive uændret i en rum tid endnu, vurderer makroøkonom i Sydbank Søren V. Kristensen i en kommentar.