Valutareserven faldt en smule i juni

Valutareserven hos Nationalbanken faldt en smule i juni. Den blev opgjort til 490,6 mia. kr. mod 492,3 mia. kr. måneden før, meddeler Nationalbanken.

Læs mere
Fold sammen

Analytikerne havde ventet helt uændret valutareserve ifølge en rundspørge foretaget af Ritzau Finans.

- Formindskelsen afspejler, at Nationalbanken netto har solgt valuta for 1,3 mia. kr., og at staten netto har indfriet lån i udlandet for 0,4 mia. kr., oplyser banken og supplerer med, at Nationalbanken ikke har ikke interveneret i valutamarkedet i juni.

- Selv om kronen på det seneste er blevet svækket over for euro, så er der ikke tegn på, at kronen har været under pres, anfører analytiker i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen i en kommentar.

Nordeas senioranalytiker Jan Størup Nielsen vurderer dog, at Nationalbanken er i forhøjet beredskab.

- Svækkelsen (af kronen, red.) betyder imidlertid, at kronen med hastige skridt nærmer sig de niveauer, hvor Nationalbanken ved tidligere lejligheder har været inde og støtteopkøbe den danske valuta. Derfor følger Nationalbanken givetvis udviklingen meget tæt i disse dage og er klar med intervention, hvis bevægelserne på valutamarkedet bliver for kraftige, skriver han.

Juni var femte måned i træk, hvor Nationalbanken ikke havde behov for at foretage støtteopkøb i valutamarkederne for at understøtte fastkursen.

- Det er den længste periode med ro på fastkursen siden begyndelsen af 2007, fremhæver Danske Bank-økonomen.

/ritzau/FINANS