Valutafond har mistet troen på Trumps økonomiske kur

Den Internationale Valutafond (IMF) har mistet troen på, at USA's præsident, Donald Trump, er i stand til at indfri sit løfte om at øge den økonomiske vækst.

IMF stiller spørgsmålstegn ved om Donald Trump, er i stand til at indfri sit løfte om at øge den økonomiske vækst. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE

Trump har blandt andet stillet vælgerne skattelettelser og enorme investeringer i nedslidte veje, broer og anden infrastruktur i udsigt, men det går trægt med at opfylde løfterne.

IMF satte tidligere i sit skøn for den amerikanske økonomi op i tiltro til Trumps løfter.

Men nu er prognoserne for 2017 og de efterfølgende tre år sat ned.

Det fremgår af en rapport fra IMF tirsdag ifølge flere internationale medier.

USA's bruttonationalprodukt ventes i år at vokse 2,1 procent mod tidligere forventet 2,3 procent. Skønnet for 2018 er sænket til 2,1 fra 2,5 procent.

De amerikanske politikere burde følge IMF sætte alt ind på at forenkle skattesystemet.

Men efter samtaler med embedsfolk og politikere i Washington står det klart, at "mange detaljer" om skat, offentlige udgifter og en reduktion af budgetunderskud fortsat er uafklarede.

Det konstaterer IMF i sin rapport ifølge Financial Times.

»Samtalerne afslørede forskelle på en række politikområder og efterlod spørgsmål om, hvorvidt regeringens foreslåede politiske strategier er de bedst egnede til at opnå deres tilsigtede formål,« skriver økonomerne.

USA har siden finanskrisen i 2009 haft uafbrudt vækst, men i snit kun omkring to procent om året.

Trump forventer med sin politik at kunne øge væksten til tre procent om et par år. Men det anser IMF for "usandsynligt".

Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank, er enig.

»Det (IMF's nedjustering, red.) står i skærende kontrast til Trumps løfter om at sparke mere fart i amerikansk økonomi. Vi deler IMF's opfattelse af, at Trumps løfter er helt urealistiske,« siger Jacob Graven ifølge Ritzau Finans.