Valuta: Stille marked i venten på Fed-nyt

Der er ikke de store udsving i hovedvalutakrydsene onsdag, hvor markedet bedst kan karakteriseres som afventende op til udmeldingen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, efter det danske markeds lukketid.

Der er ikke de store udsving i hovedvalutakrydsene onsdag, hvor markedet bedst kan karakteriseres som afventende op til udmeldingen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, efter det danske markeds lukketid. Fold sammen
Læs mere

Euro koster onsdag første på eftermiddagen 1,2004 dollar mod 1,1985 dollar tirsdag eftermiddag. Samtidig skal der 109,83 yen mod 109,80 yen tirsdag eftermiddag.

Federal Reserves todages rentemøde slutter onsdag aften. Der ventes ikke ændringer i renten, og der vil i markedet blive spejdet efter eventuelle indikationer om kommende renteforhøjelser.

Kun to analytikere ud af de 91 adspurgte af Bloomberg News venter et renteløft.

Fed-chef Jerome Powell ventes at levere tre renteforhøjelser mere i år. Den næste renteforhøjelse kan komme allerede på juni-mødet.

På lidt længere sigt er rente- og makroforskelle mellem USA og Europa i dollars favør. Det vurderer Jyske Bank i en valutakommentar.

»Renterne er i dollars favør, og ikke mindst er makrobalancen mellem USA og Europa gået i amerikansk favør. Den kombination vil gøre, at dollar styrkes frem mod nytår, forudser banken.«

Mod udgangen af året ventes makrofordelen dog at vende til Europas fordel.

På den helt korte bane kan fredagens arbejdsmarkedsrapport påvirke. Markedet vil fokusere på jobskabelsen, arbejdsløsheden og i særdeleshed lønudviklingen.

Jobskabelsen uden for landbruget estimeres til 191.000, og arbejdsløsheden ventes at være uændret 4,0 pct. Lønningerne forudses at stige 0,2 pct. på månedsbasis og 2,7 pct. på årsbasis.