Valuta: Status quo i helligdagsstille marked

Foto: KAI PFAFFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Julefreden har sænket sig over de internationale valutamarkeder, og der skal mere end en catalansk afstemning, en japanske centralbankchefs kommentarer eller en amerikansk gældsudvidelse til at ændre på status quo fredag morgen.

Og selv om den fælleseuropæiske euro er svækket marginalt efter den catalanske afstemning, der mod forhåbningerne i Madrid gav flertal til separatisterne, er effekten yderst begrænset.

»Der er støtte omkring 1,1800 dollarniveauet, som sandsynligvis vil begrænse euros svækkelse. Denne tid på året er mange markedsdeltagere imidlertid væk op til helligdagene, og likviditeten er tynd, så vi skal være forsigtige,« siger Yutaka Miura, der er teknisk analytiker hos Mizuho Securities i Tokyo, til Reuters.

Den lurende trussel mod de dollarbegejstrede spekulanter blev fjernet sent torsdag, da det amerikanske senat godkendte et lovforslag til finansiering af regeringen frem til den 19. januar og dermed afværgede en regeringsnedlukning fredag ved midnat.

Dermed kan skattereformen og det dermed forbundne øgede underskud underskrives af præsident Donald Trump.

Som ventet af størstedelen af analytikerne afviste den japanske centralbankchef, Haruhiko Kuroda, torsdag, at Bank of Japan har travlt med at bevæge sig væk fra den ultraløse pengepolitik.

Og han pointerede samtidig, at hans tidligere bemærkning om en »omvendt rente« ikke var tænkt som en indikation om ændringer i pengepolitikken.

Pund sterling koster fredag morgen 1,3380 dollar mod 1,3355 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1850 dollar mod 1,1860 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 113,35 yen mod 113,45 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 0,8740 pund på en euro fredag morgen mod 0,8780 pund torsdag eftermiddag, og der går 133,45 yen på en euro fredag morgen mod 132,70 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS