Valuta: Pundet svækkes efter fastholdelse af pengepolitik

Det britiske pund er blevet svækket en smule torsdag eftermiddag, efter at centralbanken Bank of England som ventet fastholdt sin ledende rente og det igangværende opkøbsprogram.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Før annonceringen skulle der 8,32 kr. til at købe et pund, men efterfølgende skal der hives 8,26 kr. op af lommen. Også over for euro og amerikanske dollar ligger pundet svækket oven på meddelelsen fra Bank of England.

Årsagen til det svækkede pund skal findes i, at enkelte investorer havde ventet mere aggressive udmeldinger fra medlemmerne i centralbanken, end det var tilfældet, vurderer makroanalytiker Kim Blindbæk fra Sydbank, som også peger på, at nogle få endda regnede med en renteforhøjelse.

- På seneste rentemøde stemte tre ud af otte medlemmer for at hæve renten. På dette rentemøde stemte blot to ud af otte for at hæve renten. Det er selvfølgelig et udtryk for, at super-høgen Kristin Forbes har forladt renteudvalget.

- Det understreger dog også, at flere investorer havde overfortolket Bank of Englands cheføkonom, Andrew Haldanes, holdninger til den kommende pengepolitik. Han har for nyligt givet udtryk for, at han snart vil være klar til at stemme for en renteforhøjelse. Det blev dog ikke på dette rentemøde.

- Isoleret set antyder stemmefordelingen, at en renteforhøjelse ikke ligger lige rundt om hjørnet, siger Kim Blindbæk.

Hos Sydbank er der ikke forventning om en renteændring i 2017, og samme vurdering har Danske Bank, hvor senioranalytiker Mikael Olai Milhøj mener, at centralbanken først sætter renten op, når brexit-forhandlingerne er afsluttet i foråret 2019.

I de store valutakryds koster euro torsdag eftermiddag 1,1845 dollar mod 1,1870 dollar onsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 110,45 yen mod 110,30 yen onsdag eftermiddag.