Valuta: Pundet genoptager sin svækkelse

Det britiske pund er igen svækket over for de fleste af sine modparter. Men ifølge den næstkommanderende i den britiske centralbank, Bank of England, Ben Broadbent, vil pundets store svækkelse hjælpe økonomien til at bevæge sig videre efter brexit-afstemningen i juni.

Pund sterling koster mandag middag 1,2166 dollar mod 1,2195 dollar fredag ved dansk lukketid. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Valutaen er blevet svækket med omkring 18 pct., siden briterne gik til stemmeurnerne 23. juni, skriver Bloomberg News.

En "fleksibel" valuta er en vigtig stødpude for økonomien, svarer Ben Broadbent på spørgsmålet, om hvorvidt centralbanken vil intervenere mod det svækkede pund.

»Det er uhyre vigtigt at have en fleksibel valuta, særligt i et miljø hvor din økonomi oplever et chok, som er anderledes end dine handelspartnere,« siger han i et interview med BBC ifølge det finansielle nyhedsbureau.

»I forbindelse med afstemningen har vi netop oplevet et sådant chok. At tillade valutaen at reagere er meget vigtig for at absorbere chokket,« fortsætter han.

Pund sterling koster mandag middag 1,2166 dollar mod 1,2195 dollar fredag ved dansk lukketid.

Svækkelsen sker, efter at den dalende valuta fik en smule oprejsning i sidste uge, da premierminister Theresa May accepterede, at det britiske parlamentet skal have lov til at stemme om hendes plan for udtrækningen af EU.

Pund koster mandag samtidig 8,23 kr. mod 8,25 kr. fredag eftermiddag.

I de store valutakryds koster euro mandag 1,1003 dollar mod 1,1005 dollar fredag.

Dollar koster samtidig 104,00 yen mod 104,25 yen fredag eftermiddag, mens der går 114,43 yen på en euro mandag eftermiddag mod 114,75 yen fredag klokken 17.