Valuta: Lille dollarstyrkelse efter amerikansk rentemøde

En ventet rentestigning i USA har torsdag morgen styrket den amerikanske dollar, som ellers blev svækket i løbet af onsdagens handel på grund af afdæmpede tal for detailsalget og inflationen i verdens største økonomi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra at euro onsdag eftermiddag kostede op mod 1,1296 dollar, skal der torsdag morgen - og derved efter afslutningen på det amerikanske rentemøde - 1,2222 dollar til at købe en euro.

Sammenlignet med onsdag morgen er der til gengæld ikke tale om de store bevægelser i valutakrydset, da der for et døgns tid siden skulle 1,1215 dollar til at købe en euro. Det var både før de let skuffende nøgletal fra USA og rentemeddelelsen fra landets centralbank, Federal Reserve.

Helt som ventet i markedet valgte Federal Reserve onsdag aften dansk tid at hæve sin ledende rente til 1,0-1,25 pct. fra 0,75-1,0 pct. Det var den fjerde rentestigning siden 2015, og centralbanken vurderer, at der vil komme endnu en rentestigning i år.

Ud over renten varsler centralbanken, at den vil begynde at trække nogle af de milliarder og atter milliarder dollar, den pumpede ud i økonomien under og efter krisen, tilbage.

Hver måned vil centralbanken trække for 10 mia. dollar ud af økonomien. Det vil stige til 50 mia. dollar om måneden over de næste 12 måneder.

/ritzau/FINANS