Valuta: Investorer træder vande inden EU-topmøde med Tsipras

De internationale valutamarkeder træder vande inden tirsdagens mange møder om den græske situation.

Læs mere
Fold sammen

Øverst på dagsordenen står de europæiske finansministres møde tirsdag eftermiddag og topmødet mellem regeringslederne senere tirsdag aften, hvor Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, er blevet opfordret til at fremlægge "seriøse forslag" til, hvordan den græske gældskrise kan løses.

Den slet skjulte befaling kommer fra den franske præsident, François Hollande, efter et møde med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i Paris mandag, hvor de græske vælgeres afvisning af EU's foreslåede reformer ved en folkeafstemning, var eneste punkt på dagsordenen.

»Tiden er ved at løbe ud, lød det fra Hollande, mens den tyske kansler påpegede, at det "haster" med at få konkrete forslag fra Grækenlands regering til at finde en løsning på den græske krise«.

Både Hollande og Merkel understregede, at døren står åben for fortsatte drøftelser med Grækenland, og at tirsdagens topmøde skal forstås sådan.

»Der er naturligvis stadig en masse risiko i markedet. Men hvis man ser på euroen, ser det ud til at stemningen er meget mere stabil, end de fleste tror«, siger markedsstrateg Stan Shamu fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

Ved 6.30-tiden tirsdag morgen koster euro 1,1030 dollar mod 1,1065 dollar mandag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 122,70 yen mod 122,60 yen mandag, mens der går 135,30 yen på en euro mod 135,45 yen mandag eftermiddag.