Valuta: Dollar svækkes af svage kinesiske data

Den amerikanske dollars generelle styrkelse, der er slået igennem over de seneste dag mod såvel euro som yen, er sat på pause torsdag morgen, hvor et sæt stærkt skuffende kinesiske eksportdata sender den ellers så mægtige dollar uden for døren for et stykke tid.

Dollar svækkes af svage kinesiske data. Arkivfoto: New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kinesiske oversøiske forsendelser droppede 10 pct. i dollar i september i forhold til et år tidligere, hvilket skal ses i forhold til analytikernes estimat på minus 3,3 pct. ifølge en Bloomberg News-undersøgelse.

Reaktionen hos investorerne drejer sig i første omgang om, at den ventede renteforhøjelse fra Federal Reserve, som blev indikeret i gårsdagens referat fra det seneste pengepolitiske møde i banken, umiddelbart bliver udskudt.

- De kinesiske handelsdata var svage, og det har tilsyneladende øget risikoaversionen, hvilket forklarer styrkelsen af yen. Den svagere dollar er sandsynligvis en kombination af, at Fed-referatet ikke føjede noget nyt til, mens yenstyrkelsen er fremkaldt af forringede udsigter, vurderer økonom Janu Chan fra St. George Bank Ltd. i Sydney over for Bloomberg News.

Renten på den tiårige amerikanske T-bond falder umiddelbart 4 basispoint til 1,73 pct., men de amerikanske aktiefutures dropper yderligere 0,4 pct.point oven i de i forvejen negative 0,3 pct., som markedet er faldet siden Wall Street lukkede onsdag eftermiddag.

Euro ligger torsdag morgen i 1,1035 dollar mod 1,1010 dollar onsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 103,70 yen mod 104,45 yen onsdag eftermiddag.

Dermed går der 114,45 yen på en euro torsdag morgen mod 115,00 yen onsdag eftermiddag.