Valuta: Bitcoin i rekord trods split - dollar svækket

Bitcoin i rekord trods split - dollar svækket Fold sammen
Læs mere
Foto: BENOIT TESSIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den digitale kryptovaluta Bitcoin har været særdeles ombejlet i løbet af 2017, og selv om valutaen i sidste uge blev splittet i to, er værdien hen over weekenden braget i vejret og har nået sit højeste niveau nogensinde i mandagens handel.

Mandag middag skal man betale omkring 3270 dollar for en Bitcoin mod knap 2840 dollar per Bitcoin fredag. Det er en styrkelse på omkring 15 pct. Der er samtidig tale om rekord for Bitcoin, der ved indgangen til 2017 blot kostede omkring 950 dollar.

Bevægelsen kommer trods et split af Bitcoin i sidste uge, hvor en ny pendant - Bitcoin Cash - så dagens lys. Der er mest af alt tale om en teknologisk udvikling af kryptovalutaen, der med den nuværende underliggende software ikke kan håndtere tilstrækkeligt mange transaktioner per sekund.

Derfor er den nye dreng i klassen kommet til, og alle, der tidligere ejede 1 Bitcoin, har nu også 1 Bitcoin Cash, som dog har en betragteligt lavere værdi end Bitcoin - på godt 240 dollar.

Tilsyneladende bekymrer det øgede omløb dog ikke investorerne, der har handlet Bitcoin i rekord.

DOLLAR SVÆKKES

I de mere gængse valutaer svækkes dollar en smule efter en styrkelse på ryggen af fredagens jobtal fra USA, der var overraskende positive.

Dog mangler der fortsat lønvækst, der også kan give inflation.

Der skal mandag middag lige under 1,1800 dollar til at købe en euro mod 1,1765 dollar per euro fredag eftermiddag. Før jobrapporten fredag var valutakrydset oppe at snuse til 1,19-niveauet.

Dollar koster samtidig 110,80 yen mod 110,90 yen fredag eftermiddag. Før jobrapporten kostede en dollar omkring 110 yen.