Vækstpakke møder modstand

I kølvandet på bankpakken kommer nu en ny pakke: Vækstpakken med offentlige investeringer. S og SF støtter helhjertet op, mens regeringen afventer.

Læs mere
Fold sammen
Knap har politikerne sat det sidste punktum i forliget om den storstilede bankpakke II, før en ny økonomisk pakke trænger sig på.

Såvel Socialdemokraterne som SF efterlyser en "vækstpakke". Den skal sparke gang i den kriseramte danske økonomi gennem renoveringer og nybyggerier af skoler, plejehjem, veje og daginstitutioner i det kommunale landskab.

- Bankpakken løser kun halvdelen af opgaven. Man skal både være tonedøv og blind, hvis man ikke kan se, at vi står med akutte problemer her og nu. Et oplagt sted at starte vil være i byggebranchen, og der findes ingen saglige grunde for ikke at fremrykke de offentlige renoveringer, siger SF's finansordfører, Ole Sohn, til Ritzau.

Nettoudgifterne til anlægsdrift blev for 2009 skåret med godt 100 millioner kroner i kommunernes budget i forhold til året før, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Men det får ikke finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at sløjfe det omstridte anlægsloft, der begrænser byggerierne i kommunerne.

Han afventer resultaterne af en række møder med dansk erhvervsliv i den næste tid, før han beslutter sig for politiske tiltag, der kan sætte gang i dansk økonomi. Herunder at fremrykke offentlige investeringer.

/ritzau/