Vækstfirmaer trodser jobnedtur

De mindre vækstvirksomheder er optimistiske for 2009 og tror på indtjening, omsætning og jobmuligheder.

Underskoven af landets mest aggressive vækstvirksomheder, gazellerne, ser lige så sort på udsigterne for dansk økonomi som resten af dansk erhvervsliv. Men her hører ligheden også op.

Gazellerne i dansk erhvervsliv ser langt lysere på udvikling i indtjening, omsætning, investeringer samt ikke mindst beskæftigelse i 2009 end det øvrige erhvervsliv, viser en ny stor rundspørge blandt i alt godt 1900 virksomheder foretaget af Greens Analyseinstitut for dagbladet Børsen.

Ifølge Greens-undersøgelsen vil 51 pct. af de danske virksomheder afskedige medarbejdere i det kommende år. Blandt gazellerne er det imidlertid blot 29 pct., som planlægger at reducere antallet af ansatte. Den markante forskel understreges af, at godt hver fjerde af gazellevirksomhederne har planer om at udvide staben, hvor det blandt landets øvrige virksomheder kun er 14 pct.

Gazellerne udgør ca. 8 pct. af landets virksomheder, men har over de seneste 13 år stået for ca. en fjerdedel af den samlede private jobskabelse herhjemme, skriver Børsen.