Våbenaktier stiger til vejrs efter Trump-melding

Donald Trump har givet våbenaktierne et rygstød med sit seneste tweet.

Foto: Joshua Roberts

Den amerikanske præsident, Donald Trump, ser ud til at ville hjælpe Japan og Sydkorea i den fortsatte strid med Nordkorea ved at lade dem købe flere våben fra USA.

»Jeg tillader Japan og Sydkorea at købe en væsentligt større mængde af meget sofistikeret militærudstyr fra USA,« skriver præsidenten på Twitter uden at nævne en reel begrundelse.

Beslutningen hænger nok sammen med, at Japan og Sydkorea gennem et stykke tid har måttet leve med stor uro omkring Nordkorea, der flere gange har testet missiler og foretaget atomprøvesprængninger.

Sideløbende med de lokale test har Nordkorea åbnet for muligheden for at kunne affyre missiler med en potentiel evne til at ramme amerikansk jord.

Det har ført til stor vrede i USA og hos Donald Trump, som har sagt, at Nordkorea »vil blive mødt med ild og vrede«, som verden aldrig før har set.

Efter tweetet fra præsidenten om at ville sælge flere våben til Japan og Sydkorea er der flere af de børsnoterede våbenproducenter i USA, som løfter sig i tirsdagens indledende handel.

Eksempelvis stiger Kratos Defense & Security Solutions med 1,2 pct. til 13,55 dollar, Raytheon Company går op med 0,9 pct. til 182,94 dollar, og Lockheed Martin hæver sig 0,2 pct. til 302,70 dollar.