V revser regeringen for nøl med privatiseringer

VK-regeringen bør stramme op og gennemgå alle statens ejerandele i plantager, trafikselskaber og selskaber som Det Danske Klasselotteri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For der er umiddelbart ingen god grund til, at staten ejer selskaber, der lige så godt kunne være på private hænder. Det mener Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen, som for nyligt har fået godkendt et erhvervsoplæg i Venstres folketingsgruppe. Det skriver dagbladet Børsen torsdag.

Erhvervsoplægget fastslår, at staten bør afhænde selskaber som Dansk Jagtforsikring, som staten ejer 51 pct. af, eller sælge ud af de få procent, som staten ejer af plantager i blandt andet Tranum og Voldsted. Men regeringen er for sløv til at komme ud af især mindre selskaber, som lige så godt kan drives af private, mener ordføreren. Han understreger, at det ikke handler om at få penge i statskassen, men om principper.

»Når det gælder DSB og de mindre kendte selskaber, så ser jeg gerne, at man kommer i gang. For der er mange af de mindre selskaber, hvor man aldrig har set på en salgsproces. Og som sagt handler det ikke om pengene, men om at staten ikke skal sprede sine aktiviteter mere end højst nødvendigt,« siger erhvervsordfører Jacob Jensen.

For to år siden proklamerede daværende trafikminister Flemming Hansen (K), at 25 pct. af DSB ville komme på private hænder senest 2009, men i mellemtiden har regeringen skudt privatiseringen af DSB til hjørnespark ved at kræve trafikområdet analyseret først - en analyse, som efter planen er færdig til efteråret, skriver Børsen.