Uventet drejning i Don Ø-sagen: Anklager beskyldes for dobbeltspil

Her er de 5 vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Flemming Østergaard, tidligere formand for bestyrelsen i Parken Sport and Entertainment A/S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Godmorgen,

Eller skulle man sige goodbye? I dag udløser Theresa May den såkaldte artikel 50, og Storbritannien begynder officielt sin skilsmisse fra EU. Du kan følge nyheder og markedsreaktioner hele dagen på Business Live.

Men først et nyhedsoverblik: Vi skal blandt andet forbi en kinesisk netgigant, der vil erobre Danmark og en opsigtsvækkende udvikling i Parken-sagen.

1
Senioranklager i Parken-sag i dobbeltspil

Vi starter i Østre Landsret. Radio 24/7 kan afsløre, at Bagmandspolitiets anklager i sagen mod Parken-formand Flemming Østergaard og direktør Jørgen Glistrup bliver beskyldt for at spille dobbeltspil.

Med den ene hånd krævede anklageren Jan Henrik Hansen, at Østergaard og Glistrup blev idømt fængselsstraffe for at manipulere med aktiekurser, hvilket har kostet storaktionæren Clipper milliarder. Med den anden hånd skrev han under på en ansættelseskontrakt med advokatfirmaet Gorrissen Federspiel.

Det er interessant, da en af partnerne i Gorrissen Federspiel også er bestyrelsesmedlem i Clipper og derfor står bag Clippers sagsanlæg mod Parken, Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup.

Sysette Vinding Kruse, der er advokat for tidligere Parken-formand Flemming Østergaard og formand for advokatrådets eget strafferetsudvalg, mener, at Jan Henrik Hansen burde have trukket sig øjeblikkeligt fra Parken-sagen, da han indledte jobsamtaler med Gorissen Federspiel.

Østre Landsret har dog i en kendelse om Parken-sagen afvist, at senioranklageren er inhabil.

Radio24syv har forgæves forsøgt at få et interview med senioranklager Jan Henrik Hansen.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Snabe vil gøre Mærsk digital

For første gang løfter A.P. Møller - Mærsks nye bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, sløret for, hvordan den store danske virksomhed skal få succes i den nye digitale fremtid.

Snabe blev i går officielt ny bestyrelsesformand for Mærsk, og han brugte Mærsks generalforsamling til at sætte høje forventninger til en digitalisering af den gamle rederivirksomhed.

»Vi bliver ikke pludselig med et magisk slag en digital virksomhed, men vi kan udnytte de digitale teknologier til at forbedre værdien af de fysiske leverancer, som vi har.«

Læs hele det interessante interview med Mærsks nye bestyrelsesformand i Berlingske Business.

Business anbefaler:

3
Dansk milliardær gik konkurs - nu driver han et lotteri i Cambodja

Ole Vagner blev milliardær, da han solgte ejendomsselskabet Keops i 2007. Siden brændte han gang på gang fingrene i uheldig ejendomsspekulation. Nu har Ole Vagner mistet sin formue og er blevet erklæret konkurs af SKAT, skriver Finans.

Det har dog ikke slået den 67-årige esbjerger ud af kurs. Ole Vagner er flyttet til Cambodjas hovedstad Phnom Penh, hvor han driver lotterivirksomheden Lucky Star Dragon Lotto.

I dag er der udtrækning om hovedgevinsten på 116.000 dollar. Knæk og bræk.

4
Kinesisk netgigant vil indtage Danmark

Hvis du endnu ikke har hørt om Alibaba, kommer du snart til det. På den online-handelsplatform køber kineserne alt: nye skjorter, brugte møbler og friske fødevarer. Værdien af handlerne på Alibaba er større end Amazons og eBays til sammen.

Og nu kommer Alibaba til Danmark, skriver Politiken.

»I fremtiden vil vi have en forretningsdel i Danmark, som servicerer danske forbrugere. Gennem Alibaba ska de kunne købe frisk frugt fra Californien, bøffer fra Argentina og bananer fra Filippinerne,« siger Alibabas medstifter og næstformand, Joseph Tsai.

Det sker i dag

Den altoverskyggende politiske begivenhed i dag bliver, at premierminister Theresa May officielt aktiverer Artikel 50 om Storbritanniens udmelding af EU.

Det sker på markederne

Stærke tal for forbrugertilliden i USA sendte de amerikanske aktier op tirsdag, og i dag følger de asiatiske aktier efter. Samtidig ser det ud til, at investorerne har rystet den værste skuffelse over præsident Donald Trumps mislykkede sundhedsreform af sig.

  • Nikkei 225: -0,2 pct.
  • Topix: -0,4 pct.
  • Hongkongs Hang Seng: 0,2 pct.
  • China Shanghai Composite: 0,1 pct.
  • Singapores STI: 0,6 pct.
  • Sydney ASX 200: 0,9 pct.