Utilfredshed med Tulips ledelse

Ledelsen i slagteriselskabet Tulip er utroværdig. Det mener formanden for slagteriarbejderne i Vejle, Svend Egon Christensen.

Han argumenterer med, at den ene dag siger adm. direktør Kjeld Johannesen fra Danish Crown, at det ikke er vejen frem at presse lønnen ned. I stedet vil han udbygge dialogen med medarbejderne om koncernens strategiske udvikling. Og den næste dag meddeler Tulips ledelse så, at fabrikken i Ringsted skal lukkes.

- Ledelsen er simpelthen utroværdig. Den siger et og gør noget andet, siger Svend Egon Christensen, formand for NNF i Vejle efter et møde med områdets tillidsrepræsentanter om slagteriarbejdernes aktuelle situation. Netop Vejle har været hårdt ramt af Tulips politik med at flytte arbejdspladser ud af landet. I efteråret lukkede Tulip Vejle Havn og produktionen af bacon er flyttet til Oldenburg i Tyskland og 220 medarbejdere blev fyret. Af dem har kun 40 fået arbejde, mens resten stadig står uden job.

- Tulip er åbenbar ikke interesseret i løsninger, der kan fremtidssikre produktionen i Danmark, men er mere interesseret i at flytte til lande uden anstændige overenskomster. Tulip på havnen i Vejlr var en sund virksomhed, som gav overskud, og alligevel er den nu lukket, siger Svend Egon Christensen.

- Vi ønsker at bevare arbejdspladserne i Danmark. Og vi vil ikke finde os i at få kniven på struben med trusler om lønnedgang, siger han og understreger, at det danske samfund ville bryde sammen, hvis alle gik 15 procent ned i løn. lrs