Utilfreds storkunde: Alle vores IT-problemer skyldes KMD

Coop vil ikke afvise en retssag mod IT-giganten, der håndterer virksomhedens lønsystem for 40.000 ansatte.

Coops topchef Peter Høgsted er ikke imponeret over KMD som it-leverandør (arkivfoto). Scanpix/Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere

Slagsmålene med utilfredse kunder hober sig op for IT-giganten KMD, der i forvejen befinder sig i åben krig med landets kommuner og pensionskæmpen ATP over flere stærkt forsinkede IT-systemer.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

En ny håndfuld vrede kunder rejser nu en skarp kritik af KMD. Heriblandt Coop, en af landets største private arbejdsgivere.

KMD håndterer lønsystemet for de omkring 40.000 medarbejdere, og her er så mange fejl, at Coops regnskab ifølge koncernchef Peter Høgsted "lider under samarbejdet med KMD".

Derfor afviser han ikke, at Coop også ender i en decideret retssag mod KMD.

»Alle vores IT-problemer skyldes KMD. Vi oplever dårlige leverancer, manglende efterlevelse af aftaler, uprofessionalisme og stærkt kritisable samarbejdsforhold«, siger Peter Høgsted til Finans.

»Vi bruger alt for mange ressourcer på at rette de fejl, de laver. Vi oplever KMD som en partner, der ikke lytter ret meget og ikke er særligt selvkritiske, når det kommer til at se deres egne fejl«, tilføjer han.

Hos KMD kan man ikke genkende billedet af de mange fejl hos Coop.

»Vi er overraskede over udmeldingen fra Coop og kan ikke genkende billedet. Det er ikke vores indryk, at Coops it-drift kører dårligt for så vidt angår den del«, som KMD leverer.

KMD har i øjeblikket en kommerciel drøftelse med Coop om varetagelsen af dele af opgaveporteføljen. »Vi foretrækker at tage den drøftelse direkte med Coop,« siger administrerende direktør Eva Berneke, KMD, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Også i de enkelte kommuner rasler flere borgmestre med sablerne over for KMD, der er ejet af den amerikansk kapitalfond Advent International.

Kommunerne kører i forvejen en fælles sag mod KMD omkring de systemer, som gælder på tværs af kommunerne. Men nu kommer flere enkelte kommuner også på banen, heriblandt Høje-Taastrup.

KMD har gennem en årrække stået for driften af Høje Taastrup Kommunes IT-systemer. Problemerne har for alle parter været helt uacceptable, og sagen er blevet behandlet på direktionsniveau i KMD.

»Det er vores opfattelse, at udfordringerne nu er løst«, siger Eva Berneke.

Kommunerne har individuelle aftaler med KMD for samlet 1,4 milliarder kroner om året, oplyser Kommunernes Landsforening (KL).