USA/åbning: Små fald efter svagt skuffende regnskaber

Investorerne sender mandag de amerikanske aktiemarkeder lavere i den indledende handel, efter et par skuffende regnskabspræsentationer fra blandt andre Honeywell, samt et uinspirerende regnskab fra Verizon.

Investorerne afventer nu tal for det amerikanske boligmarked kl. 16.00, hvor salget af nyopførte boliger offentliggøres for juni. Økonomerne venter en fremgang på 3,0 pct.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 0,2 pct. lavere i 9.072. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,4 pct. lavere i 1959.

Plantronics har i weekenden har fået roser i magasinet Barron's som skriver, at aktierne i selskabet formentlig vil stige med 50 pct. Selskabet, som også laver mobile headset, ventes at nyde godt at en øget efterspørgsel fra erhvervslivet, hvor flere og flere benytter sig at muligheden for at svare deres telefon, selvom at man er væk fra skrivebordet. Aktien åbner 3,2 pct. højere i 20,9 dollar.

Industri- og teknologikoncernen Honeywell har aflagt regnskab for andet kvartal, hvor indtjeningen er helt på linje med forventningerne, mens omsætningen skuffer en anelse. Selskabet har desuden nedjusteret for anden gang i år, idet prognosen blev sænket til den lave ende af det tidligere opstillede interval. Honeywells aktiviteter i fly- og bilsektoren er generelt hårdt ramt af nedturen. Aktierne i Honeywell åbner 0,7 pct. lavere i 33,8 dollar.

Det næststørste amerikanske telefonselskab Verizon Communications har mandag eftermiddag fremvist en indtjening i andet kvartal, som var helt på linje med forventningerne, mens omsætningen var marginalt bedre end ventet. Verizon Wireless øgede kundebasen i andet kvartal med 1,1 mio. kunder til 87,7 mio. kunder. Aktien åbner 0,2 pct. lavere i 31,5 dollar.

RB-Børsen