USA/åbning: Den grønne bølge fortsætter i regnskabsbygen

Også aktierne i USA stiger ved børsåbningen.

Det amerikanske aktiemarked åbner som ventet i fin form igen tirsdag. Flere gode regnskaber er med til at holde gejsten oppe hos investorerne og forventningerne til præsident Donald Trumps skattereform, der ventes lanceret onsdag.

Dow Jones-indekset stiger 0,9 pct., S&P 500-indekset stiger 0,5 pct. og Nasdaq-indekset stiger 0,4 pct. efter stigninger over 1 pct. mandag i alle tre indeks.

Flere større selskaber har gjort sig bemærket med regnskaber inden børsåbning tirsdag.

Dupont, der blandt andet gør sig inden for kemikalier til landbruget og industrien, præsterede noget bedre end forudset i første kvartal af 2017.

Dupont, der i Danmark blandt andet er kendt for købet af Danisco i 2011, omsatte for 7,74 mia. dollar i første kvartal, hvilket var en vækst på 5 pct. - og 3 pct. højere end markedets medianestimat på 7,51 mia. dollar ifølge Bloomberg News. På bundlinjen var der også rigtig gode takter, da Dupont leverede en driftsmæssig indtjening på 1,64 dollar per aktie, svarende til en vækst på 30 pct., hvor analytikerne kun havde regnet med 1,39 dollar per aktie.

Aktien stiger 2,2 pct.

Caterpillar er kommet pænt igennem første kvartal og tror nu på langt bedre resultater i 2017. Samtidig har maskineriselskabet lagt en meget større pose penge til side til sin igangværende restrukturering.

Caterpillar leverede i første kvartal en omsætning på 9,82 mia. dollar og en indtjening per aktie på 0,32 dollar. Eksklusive udgifter til omstrukturering var der dog tale om en indtjening på 1,28 dollar per aktie, mere end det dobbelte af markedets forventning om 0,62 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

2017-prognosen er løftet efter en "stærkere end ventet" start på året.

Caterpillar stiger 6,7 pct.

Eli Lilly kom ud af første kvartal med et nettooverskud på 1040 mio. dollar mod 882 mio. dollar i samme periode sidste år. Det justerede resultat per aktie landede på 0,98 dollar, hvilket var en smule mere end analytikerforventningerne om et resultat på 0,96 dollar ifølge Bloomberg News.

Eli Lilly falder 2,6 pct.

Medicinalvirksomheden Biogen slår i regnskabet for første kvartal tirsdag selv det højeste af de estimater til indtjeningen, som Bloomberg News har indsamlet. Regnskabet viser et justeret overskud per aktie på 5,20 dollar, hvor den mest optimistiske analytiker havde set frem til 5,17 dollar per aktie, mens det samlede estimat lød på 4,97 dollar per aktie.

Aktien stiger 4,3 pct.

Blandt andre regnskaber kan nævnes Coca-Cola, der leverede lidt under det ventede, og McDonald's, der overraskede med en vækst i omsætningen på 4 pct. mod ventet 1,3 pct. 3M har også leveret, og her var der lidt bedre end ventet indtjening.

Coca-Cola ligger uændret, McDonald's stiger 2,9 pct., og 3M falder 0,5 pct.

/ritzau/FINANS