USA: Reid venter ny finansminister endeligt godkendt

Timothy Geithner vil efter alt at dømme blive godkendt som USA's ny finansminister ved en afstemning i Senatet i næste uge. Det siger Senatets flertalsleder, demokraten Harry Reid.

Læs mere
Fold sammen
Han tilføjer, at det vil være "uklogt" af Republikanerne at forsøge at blokere for udnævnelsen af Geithner, men hvis de prøver, vil Demokraterne "kunne samle stemmerne" til at rydde forhindringerne af vejen og godkende den ny finansminister.Reid vurderer, at spørgsmålet kan komme til afstemning mandag.

Senatets finanskomité godkendte torsdag Geithner, og sagen er dermed sendt videre til hele Senatet, der skal give det endelige blå stempel.

Det var på forhånd ventet, at Senatet skulle stemme sent torsdag, men demokratiske kilder siger, at Republikanerne har blokeret processen.Senatets finanskomité sagde ja til Geithner med 18 stemmer mod fem.

Modstanderne var republikanere, som kritiserede, at Geithner for en række år siden undlod at opgive skattepligtig indkomst, da han arbejdede for en international organisation. Geithner selv beklagede, at han havde begået en fejl.

RB-Børsen