USA-rapport overrasker positivt

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for september overrasker - og det på den gode måde. Beskæftigelsestallet er højere end ventet.

Den største overraskelse i septembers amerikanske arbejdsmarkedsrapport var en revision af beskæftigelsestallet for august i opadgående retning. Såvel beskæftigelsen, arbejdsløsheden, arbejdstiden og timelønningerne lå stort set som ventet i september.

Markedet reagerede straks på rapporten ved at sende obligationskursen ned og renten op. Den 10-årige amerikanske T-bond blev handlet i niveauet 101 24/32 inden tallene, men dykkede til kurs 101 6/32 på få minutter.

Der blev skabt 110.000 nye job uden for landbrugssektoren i USA i september mod 89.000 i august. Tallet for august er revideret op med 93.000 stillinger, og tallet for september ligger 10.000 højere end ventet af de analytikere, som Bloomberg News havde spurgt inden offentliggørelsen.

Præcis som ventet steg arbejdsløsheden til 4,7 pct. i september fra 4,6 pct. i august, og også helt som ventet lå arbejdstiden uændret på 33,8 timer opgjort som det ugentlige gennemsnit.

Derimod er timelønningerne steget en anlese mere end ventet. Stigningen er på 0,4 pct. i september, mens analytikerne havde forudset en stigning på 0,3 pct. svarende til stigningstakten i august.

RB-Børsen