USA i muligt skatteopgør med Danmark

Amerikanske skattemyndigheder vil sende stævninger til lande, som i lighed med Schweiz hjælper skattesvindlere. Danmark kan, som populært transitland for skattesnydere, blive næste land i kikkerten.

Foto: Chip East.
Læs mere
Fold sammen
Danmark kan meget vel gå hen at blive næste land, som kommer i de amerikanske skattemyndigheders (IRS), søgelys, akkurat som Schweiz har været det.

Som et direkte opgør med amerikanere, der gemmer formuer i skattely, sendte IRS helt uventet en stævning sidste sommer, som har været ved at ryste balancen i det finansielle system.

Diplomatisk krise
De krævede alle dokumenter udleveret vedrørende 19.000 bankkunder fra storbanken UBS. Sagen har sendt de to lande ud i en diplomatisk krise, og nu kan USA meget vel have Danmark i kikkerten.

”Vi har identificeret andre internationale banker i sagen, som vi forventer at sende lignende stævninger”, sagde den amerikanske statsanklager i april.

Magasinet Finans bringer i dag en artikel om, hvordan danske holdingselskaber og banker – heriblandt Jyske Bank - var afgørende for, at Igor Olenicoff kunne snyde det amerikanske skattevæsen for over en mia. kr. i en af de største og mest principielle skattesager i USA.

Populært transitland
I både Magasinet Finans og Berlingske Business fortæller flere eksperter, at Danmark er et populært transitland til brug for at få penge ud af Europa og videre til USA – uden at betale skat.

Spørgsmålet er nu, hvorvidt det er Danmark, som de amerikanske myndigheder har i kikkerten.