US-rente får ikke indflydelse på dansk økonomi

Den amerikanske centralbank sætter renten ned fra 4,50 til 4,25 procent. Nedsættelsen får ingen indflydelse på dansk økonomi.

Den amerikanske centralbank FED valgte tirsdag aften at sænke renten fra 4,5 til 4,25 procent. Det betyder, at den amerikanske rente er faldet med en procentpoint siden september som følge af kreditkrisen, der er taget til igen over de seneste uger.

Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken, siger, at rentesænkningen ikke umiddelbart kommer til at betyde noget for dansk økonomi:

- Kortsigtet kan aktiemarkederne blive ramt en smule, fordi man er skuffet over, at FED ikke satte renten mere ned. Mere langsigtet kan man sige, at problemerne i amerikansk økonomi langtfra er løst, siger Jes Asmussen.

Dollaren blev styrket en smule i går efter rentenedsættelsen - men den er siden blevet svækket en smule. Og det ser Jes Asmussen som helt naturlige udsving i forbindelse med FEDs ageren. Han forventer dog, at FED sætter renten ned og vil ikke blive overrasket over at se renten nede under to procent i løbet af 2008.

/ritzau/