Urolige topchefer, DONG sælger fra og Twitter pipper ikke nok

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Godmorgen

Topchefer afskriver 2016. Uroen omkring verdensøkonomien vokser blandt flere danske topchefer, der ikke regner med at se vækst i 2016. »Er vi på vej mod en bedring af økonomien, eller er vi på vej ind i en tredje krise?« spørger Carlsbergs topchef, Cees ’t Hart.

DONG Energy sælger 50 procent af havmølleparken Burbo Bank Extension til PKA og Lego. Købet beløber sig til cirka 6,6 milliarder kroner, oplyser DONG. De to investorer opnår en lige stor ejerandel på hver 25 procent.

Nykredit er endnu et skridt tættere på at blive børsnoteret. Det er en realitet, efter at Foreningen Nykredit på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde onsdag har godkendt, at Nykredit Holding officielt søger om at blive noteret på fondsbørsen i København.

Det sociale medie Twitter lykkes ikke med at få flere til at tweete. Mens omsætningen er steget i fjerde kvartal, er antallet af brugere ikke fulgt med, skriver Reuters. Virksomheden omsatte for lidt over 710 millioner dollar i fjerde kvartal. Det er næsten 50 procent mere end den samme periode sidste år, og nogenlunde det analytikerne havde forventet.

Det amerikanske selskab Tesla, der er bedst kendt for sine el-biler i luksusklassen, har stadig svært ved at tjene penge. I fjerde kvartal noterede virksomheden endnu et millionunderskud - ifølge Reuters det 11. i træk på kvartalsbasis.

Dagen byder på regnskaber fra bl.a. FLSmidth og Topdanmark. Læs om de øvrige begivengheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk