Unge strømmer til A-kasser

De unge søger ly af krisen i landets A-kasser. Især finansfolk, sælgere og ingeniører frygter arbejdsløsheden.

Foto: Brian Berg
De danske A-kasser hjemsøges af unge danskere, der er bange for, at de bliver de næste i arbejdsløshedskøen, når den sidste eksamen er overstået.

”De foregående års meget gode konjunkturer har gjort, at mange unge har følt, at de ikke havde behov for en A-kasse, fordi de kunne få job, så snart de var uddannet,” siger adm. direktør i FTA-A, Michael Darmer, til Jyllands-Posten. A-kassen, der har 130.000 medlemmer inden for blandt andet finans- og forsikringsbranchen, har i første halvår fået 2685 nye medlemmer mellem 19 og 29 år.

Det samme gør sig gældende i andre brancher. Ikke mindst sælgere og ingeniører, der for få år siden nærmest var garanteret job, frygter arbejdsløsheden.

Danmarks Statistik offentliggjorde torsdag arbejdsløshedstallene for juni måned, hvor 105.000 danskere stod uden job. Det svarer til 3,8 pct. af arbejdsstyrken.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg udtalte i går til Business.dk, at hun i øjeblikket arbejder på en "ungepakke", der skal sikre, at vi ikke taber en hel generation af nyuddannede på gulvet, fordi de aldrig for alvor for taget hul på arbejdsmarkedet.