Undersøgelse: København er Skandinaviens bedste by at bo i

En netop offentliggjort undersøgelse kårer København til verdens niende mest attraktive by at bo i. Dermed slår den vores nordiske naboers hovedstæder, Stockholm, Helsinki og Oslo, der må se sig henvist til henholdsvis en 19. og en delt 31. plads.

Endnu en gang er København placeret helt i top, når verdens mest attraktive byer kåres. Foto: Bax Lindhardt, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Hvis du bor i København og gerne vil bo i en af verdens mest attraktive storbyer, skal du bare blive boende. Endnu en gang er København nemlig placeret helt i top, når verdens mest attraktive storbyer skal kåres.

Det er i hovedstaden, man finder noget af verdens niende højeste livskvalitet. Det viser Mercers 2015 Quality of Living undersøgelse, der blandt andet bruges til at vurdere, hvor det er bedst at udstationere medarbejdere.

På førstepladsen finder man Østrigs hovedstad, Wien, efterfulgt af schweiziske Zürich og Auckland i New Zealand på anden- og tredjepladsen.

Undersøgelsen måler blandt andet på parametre som kulturtilbud, klima, økonomisk og politisk stabilitet samt sundhedstilbud. Det er også på nogle af disse punkter, at København ifølge undersøgelsen står stærkere end de nordiske konkurrenter, og desuden har de kolde og mørke vintre mindre betydning i København end i de øvrige nordiske hovedstæder.

»Det er stadig meget attraktivt at bo i de nordiske hovedstæder, der alle er fri for intens politisk uro, har lave kriminalitetsrater og et godt udbud af kulturelle aktiviteter,« siger afdelingsdirektør i Mercer, Jon Sannes.

Syv europæiske byer i top ti

Hele syv af byerne i top ti er europæiske og tæller udover ovenstående også München (4), Düsseldorf (6), Frankfurt (7) og Geneve (8). Den højest placerede nordamerikanske by er Vancouver på plads nummer fem, og det er den eneste nordamerikanske by i top ti. Australiens største by, Sydney, sniger sig som den sidste by med i top ti.

Wien indtager listens førsteplads på grund af sit store kulturelle udbud, lave kriminalitet og politiske stabilitet. På et enkelt parameter i undersøgelsen indtager København topplaceringen, og det er, når det gælder infrastruktur.

Nogle af danskernes yndede feriedestinationer som Dubai og Bangkok i Thailand skal man helt ned på listens 74. og 117. plads for at finde, mens populære storbyer som Paris og London er på plads nummer 27 og 40.

Københavns placering helt i top kan dog være truet af begivenheder som det nylige terrorangreb i indre København, der gør, at der er øget fokus på sikkerheden i København. Sådanne angreb kan være med til at påvirke hovedstadens rating, hvis det vurderes, at det har betydning for det vedvarende trusselsbillede.