Undersøgelse: 550 stillinger i finanssektoren forsvinder i 2016

Antallet af ansatte i finanssektoren vil falde yderligere i 2016, viser en ny undersøgelse. Mange af de opgaver, som ansatte tidligere løste, kan kunderne nemlig selv klare online i dag, lyder en del af forklaringen.

I undersøgelsen, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening har foretaget blandt over 100 finansvirksomheder, forudser virksomhederne, at der vil forsvinde 550 stillinger i sektoren i år. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Monkey Business Images
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I undersøgelsen, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening har foretaget blandt over 100 finansvirksomheder, forudser virksomhederne, at der vil forsvinde 550 stillinger i sektoren i år.

- Den udbredte digitalisering i finanssektoren har medført, at kunderne i dag selv løser en stor del af de opgaver, der tidligere skulle medarbejdere til at udføre. Blandt andet derfor har sektoren samlet set brug for færre hænder end tidligere, forklarer Mariane Dissing, der er administrerende direktør for Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

- Samtidig oplever vi, at der er stor forskel i profilen på de medarbejdere, der kommer ind i sektoren, og på dem, som forlader den. De nye medarbejdere har generelt et højere uddannelsesniveau end tidligere, og sektoren er i dag langt mere videnintensiv end for bare ti år siden, uddyber hun.

10.000 STILLINGER NEDLAGT SIDEN 2008

I alt er mere end hver syvende stilling i finanssektoren blevet nedlagt siden 2008. Det svarer til knap 10.000 ansatte. Flest stillinger er forsvundet fra landets banker, hvor godt hver femte stilling er blevet nedlagt i perioden.

- Finanskrisen ramte sektoren hårdt, og det betød afskedigelser. Specielt bankerne blev ramt. I dag er det i langt højere grad udtryk for et kompetenceskifte i sektoren, når der nedlægges stillinger. Og den udvikling vil fortsætte, vurderer Mariane Dissing.

Finanssektorens Arbejdsgiverforenings beskæftigelsesundersøgelse er gennemført i perioden fra november 2015 til januar 2016 og bygger på et repræsentativt antal besvarelser. I alt har 108 virksomheder deltaget i undersøgelsen.