Ulykker på erhvervsskoler overvurderet

Klemmelus og hammerslag over fingrene har tegnet et langt værre billede af, hvor mange elever, der kommer til skade, end virkeligheden kan bære, mener erhvervsskolerne.

Læs mere
Fold sammen
Bygge- og Anlægsuddannelserne afviser, at 8 ud af 10 elever på erhvervsskolernes grunduddannelser skulle komme til skade i skoleforløbet, sådan som en undersøgelse fra Arbejdsmedicinsk Klinik fra oktober har vist.

Ifølge uddannelsernes egen, nye undersøgelse er andelen af ulykkesramte for 2008 kun godt 8 procent. Undersøgelsens resultat er baseret på en optælling af anmeldelsespligtige ulykker og ikke-anmeldelsespligtige ulykker på 20 ud af landets 27 erhvervsskoler.

Differensen imellem undersøgelserne skyldes ifølge miljø- og sikkerhedsleder Poul Chr. Jespersen, Århus Tekniske Universitet, at undersøgelsen fra Arbejdsmedicinsk Klinik får respondenterne i undersøgelsen til at nævne mindre uheld, selv om de ikke bør tælles som ulykker.
 
- I vores undersøgelse er vi på det niveau, hvor man saver sig i hånden, og det bløder. Så hvis vi skal forklare forskellen mellem det, undersøgelserne viser, skyldes den, at undersøgelsen fra okrober også medtager at man har revet sig på en skrue, eller slået sig på en hammer, siger Poul Chr. Jespersen.

Han understreger dog, at han ikke som sådan ønsker at kritisere den tidligere undersøgelse.

- Vi har samme må, nemlig at undgå ulykker i det hele taget, så det er fint, at Arbejdsmedicinsk Klinik har lavet den undersøgelse, de har.