Ultimativt kan vi godt ende med at sælge firmaet

Flere købere har hen­vendt sig til Niras, der dog helst vil fortsætte under egen kontrol. Kommer en køber med den rigtige strategi og en tilstrækkeligt stor pengepung, kan det ende i salg.

Niras direktør Carsten Toft Boesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt i store planer om at vokse og selv at købe op bliver ingeniørfirmaet Niras på kvartalsbasis mødt med købstilbud eller firmaer, der vil lave strategiske partnerskaber. Og selv om administrerende direktør Carsten Toft Boesen har sat gang i en stor vækstplan, vil han ikke udelukke, at det kan komme på tale at sælge Niras.

»Vi leder ikke efter en køber, men det er jo heller ikke sådan, at hvis der kommer én forbi en dag og har en fantastisk strategi for, hvad de vil med Niras, så lytter vi jo. Ultimativt kan vi sikkert godt ende med at sælge firmaet. Men vi synes ­stadig, vi har masser af ting at skulle have gjort,« siger han.

Virksomheden, der beskæftiger sig med byggerier, infrastrukturprojekter og projekter i udviklingslande samt miljøopgaver, er ejet af Niras Fonden og medarbejderne, som har 23 procent af selskabet.

Carsten Toft Boesen kan ikke sige, hvor mange penge en køber skal lægge for virksomheden. Der skal dog en stor pose penge til og ikke mindst den rigtige strategi for selskabet.

»Kommer der nogen med en fantastisk vision om, hvad de vil bruge Niras til, og vil betale en fantastiske høj pris, kan det godt være, at vi gør det,« siger han.

Opkøb på vej

De seneste år har der været gang i flere opkøb af ingeniør­virksomheder i Danmark og Europa. Det mest opsigtsvækkende herhjemme var Rambøll, der købte den amerikanske miljørådgiver Environ tilbage ved udgangen af 2014. Tilbage i januar gjorde direktøren i brancheforeningen af rådgivende ingeniører (FRI) Henrik Garver det klart, at der vil komme flere virksomhedshandler den kommende tid.

»Den bølge af opkøb og fusioner, vi har været vidne til de seneste tre år, præger stadig den europæiske ingeniørbranche. Især de større europæiske rådgivende ingeniørvirksomheder fortsætter med at opkøbe eller fusionere med mindre og mellemstore virksomheder med henblik på at styrke deres markedsposition. Det er ikke blot på hjemmemarkederne i Europa, men også i Nordamerika og Asien, hvor konkurrencen i stigende grad internationaliseres,« udtalte han.