UK skærer forventninger til vækst og sætter flere penge af til brexit

Læs mere
Fold sammen

Storbritannien skruer onsdag ned for forventningerne til den økonomiske vækst i 2018.

I en tale i det britiske parlament fortalte finansminister Philip Hammond, at regeringskontoret Office for Budget Responsibility nu forudser en vækst på 1,4 pct. næste år mod tidligere 1,6 pct.

Ifølge Bloomberg News sker det som følge af reviderede data for produktiviteten i Storbritannien og modvind fra beslutningen om at forlade EU-samarbejdet.

Onsdag meddelte Hammond desuden, at Storbritannien har sat 3 mia. pund mere af til at forberede sig på det kommende brexit.

Ifølge Financial Times var der tidligere blevet lagt 700 mio. pund til side, og i talen fortalte finansministeren, at der kan blive sat endnu flere penge af til forberedelserne, "hvis og når det bliver nødvendigt."

Tirsdag kunne Financial Times også berette om, at EU og Storbritannien regner med at have en endelig skilsmisseaftale klar inden for tre uger. De største forhindringer i Bruxelles er størrelsen på Storbritanniens økonomiske bidrag til EU efter brexit - og krisen i Nordirland.

Inden for få dage vil EU og Storbritannien påbegynde anden runde af brexit-forhandlingerne, så der kan ligge en endelig aftale klar den 4. december.

/ritzau/FINANS