UK: Mindre selskaber er forsigtigt optimistiske

Foto: Luke MacGregor

Ifølge et nyt studie fra Lloyds Bank viser Storbritanniens små- og mellemstore virksomheder en forsigtig optimisme over for den økonomiske fremtid, efter at den seneste konjunkturnedgang har vist tegn på, at den muligvis ikke vil have en langsigtet effekt.

Det skriver The Telegraph.

Mængden af firmaer, der har et optimistisk syn, opvejer de, der har et pessimistisk syn på de økonomiske prognoser med en margen på 28 procentpoint. Det er det højeste niveau i fem måneder.

Ifølge Hann-ju Jo, der er seniorøkonom i Lloyds Bank, er de britiske virksomheder generelt stadig bekymrede for den økonomiske fremtid, på trods af at der har været en lille stigning i den overordnede tillid.

»Resultatet peger mod, at økonomien fortsætter med at vokse i fjerde kvartal med samme hastighed som de forgående kvartaler. Dog rapporterer de større virksomheder de svageste forretningsudsigter, samt de største bekymringer om hvilken effekt brexit vil have,« det siger Hann-ju Jo til The Telegraph.

Ifølge studiet, kan forklaringen være, at de små- og mellemstore virksomheder har et mere indenlandsk fokus, hvorimod de store virksomheder med stor sandsynlighed arbejder på tværs af landegrænser og derfor i højere grad risikerer at blive påvirket af grænseændringer i forbindelse med brexit.

/ritzau/FINANS