Ugens taber: PFA-formand var blevet tonedøv

Den afgående PFA-formand Svend Askær bliver kåret som Ugens Taber af Berlingske Business' nyhedschef og erhvervskommentator. Han har siddet for længe, lyder kritikken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formand for pensionsgiganten Svend Askær meddelte i denne uge, at han forlader sin post.

I første omgang lød hans forklaring, at det var hans egen beslutning. Men som Berlingske Business' kunne afsløre torsdag har der i de seneste 3-5 måneder været en hård magtkamp i PFA.Svend Askær gik tidligere på året offentligt ud og kritiserede PFAs daværende direktør Henrik Heideby for flere forhold, blandt andet at have brugt eksisterende kunders penge til at give lukrative tilbud til nye kunder. Svend Askærs hårde tone var tilsyneladende ikke populær i resten af bestyrelsen.

»Der var måske forfriskende - set med mediebriller på. Men internt var det ikke populært. Og siden har der været en regulær magtkamp, som har gjort, at formanden har tabt. Og det er uhørt i sig selv,« siger Peter Suppli.

Den vurdering er erhvervskommentator Jens Christian Hansen enig i. Han peger på, at det er paradoksalt, at Svend Askær bliver nødt til at forlade formandstaburetten på et tidspunkt, hvor det faktisk går glimrende for PFA som virksomhed

»Men her er et eksempel på en mand, der har siddet i for lang tid. Han er blevet tonedøv,« siger han.