Ugens op- og nedture: En bommert til en milliard?

Advokat Boris Frederiksen  fra advokatfirmaet Poul Schmidt Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

 

Opture:

Boris er her der og allevegne

Boris Frederiksen, ledende partner Kammeradvokaten forlader Østre Landsret i forbindelse med Capinordic Bank-sagen mandag d. 1 juni 2015. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere

Alene navnet, Boris, ikke sandt, det klinger af hård hund. Advokat Boris Fre­deriksen fra det private advokatfirmaet Poul Schmith – i daglig tale Kammer­advokaten – er et af de store navne i den danske juraverden. Og Boris har en superb evne til at placere sig i centrum af de helt store økonomiske sager. Det er godt for faktura­blokken. Senest i den efterhånden groteske OW Bunker-sag.

Oprydningen efter OW Bunker-krakket beskæftiger stort set alle store danske advokathuse – foreløbig har advokaterne i konkursboet fået udbetalt 57,1 mio. kr. i salærer – og vi er vel endnu ikke engang halvvejs igennem. Boris Frederiksen har i OW Bunker-konkursen hidtil haft en slags reserve­tjans som ad hoc-advokat, der skal træde til, hvis (eller når) der måtte opstå særlige problemer.

Nu er advokathusene Plesner og Gorrissen Federspiel røget i totterne på hinanden. Det er så her, Boris Frede­riksen kommer ind i billedet. Han skal undersøge, hvad der er op og ned i det slagsmål. Forhåbentlig er der penge nok i konkursboet til advokatregningerne.

Eldrup dobler op – i ly af DR-dramaet

Merete Eldrup, administrerende direktør for TV2. Fold sammen
Læs mere


Merete Eldrup og Maria Rørbye Rønn er begge to statsansatte. Men det er stort set også de eneste fællestræk mellem dem. Mens den står på tæsk til morgenmad, tæsk til frokost og tæsk til aftensmad for DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, så surfer topchefkollegaen på TV2, Merete Eldrup, anderledes let igennem tilværelsen – båret frem af plusser på bundlinjen.

Gossipperne skal ikke kunne sige, hvem der laver bedst TV, men vi kan i vanlig tilbagelænet stil konstatere, at de to statsejede mediekoncerner står på hver sin planet, når det kommer til kommunikation og ledelse. Mens DR hylder principppet om »vi alene vide«-strategien, synes TV2-­ledelsen at være i sync med den markedsøkonomi, som TV2 da også er en del af.

TV2 skal selv finde sine indtægter, og det seneste regnskab viser, at Eldrup & Co har doblet op på bundlinjen over det seneste år ud fra en enkel filosofi om at øge omsætningen nogle procent og skære i omkostningerne. Ikke tosset på et tidspunkt, hvor et salg af stationen nærmer sig.

Larsens Bolia sigter efter milliarden

ARKIVFOTO 2012 af Lars Larsen, Jysk- - Se RB ERHVERV 07.00.Lars Larsen åbner danske møbelbutikker i Asien. IDdesign sælger skandinavisk design i en udenlandske kæde med butikker især rundt om i Mellemøsten. Kæden ekspanderer nu hastigt i også Europa og Asien.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere

Når jyske Larsen tror på en forretnings-case, så gør han det fuldtonet og uden slinger i valsen. Den mand er ikke til halve løsninger. Det giver nu bonus i møbelkæden Bolia.com – en onlineforretning, hvor der løbende også åbnes flere og flere fysiske butikker. Lars Larsens Jysk-koncern tjener årligt milliarder, og derfor har han tålmodighed med sine nye satsninger. Det giver ind i mellem økonomiske øretæver, tidligere med rejseselskaber og golfinvesteringer, ligesom også succes med overtagelsen af IDEmøbler og Ilva lader vente på sig. Derimod er Bolia.com kommet igennem svære år med Larsens tålmodige penge.

Bolia sigter efter at åbne en ny butik hveranden uge over det næste år og nå en milliard kroner i omsætning i 2018, skriver Børsen. Larsens iværksætter-drive presser fortsat energien frem i den omfangsrige Larsen-koncern.

Nedture:

En bommert til en milliard?

Advokat John Sommer Schmidt, advokatfirmaet Gorissen Federspiel i Aarhus, er udpeget som kurator i konkursboet efter OW Bunker. Fold sammen
Læs mere

Advokater har en særlig evne til at tale både længe – og til tider helt uforståeligt for almindelige folk.

Lige nu er vi vidne til et slagsmål mellem advokater, som nok skal udløse både lange og snørklede forklaringer og bortforklaringer.

Det er OW Bunker-sagen, der har kastet en ny historie af sig. For advokat John Sommer Schmidt fra firmaet Gorrissen Federspiel beskyldes for at have forpasset muligheden for at stævne en af aktørerne i OW Bunker-sagen, investeringsbanken Jefferies, for hele 1,1 milliard kr.

John Sommer Schmidt er den ene af to kuratorer i OW Bunker-sagen, og det er konkursboets anden kurator, Pernille Bigaard fra firmaet Plesner, som undersøger, om der er noget at komme efter hos John Sommer Schmidt – og om der skal gøres et krav gældende mod ham og Gorrissen Federspiel .

Det er sjældent, at kuratorer kriges på den måde og sjældent, at vi lægfolk får indsigt i den type slagsmål.

Det er svært at forestille sig, hvem der skal overtage den rolle, når (eller hvis) Lars Larsen på et tidspunkt vælger at trappe ned. Lars Kristinus Larsen runder 70 næste år.

Er Lamborghini-Brian sjov eller ej?

Det Konservative Folkeparti inviterer til pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde torsdag d.20. august 2015. Pressemødet bliver holdt i en privat parcelhushave i Snekkersten som reference til partiets forslag om loft på grundskylden. Her ses Brian Mikkelsen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere

Ofte er der ikke meget at grine af, når vi taler dansk politik.

Derfor skal det selvfølgelig ikke ligge nogen til last, at de faktisk forsøger at trække lidt sjov og ballade med ind i den alvorlige politiske verden.

Men uanset hvor meget kommentaren nok var ment som sjov, så var det aldeles tonedøvt, da erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) konstaterede, at den nye aktiespareordning var indrettet så smart, at man til enhver tid kan hive sine penge ud og f.eks. købe en Lamborghini.

»Ha-ha,« tænkte jeg. Men ikke særligt længe. For selv om det var sagt i sjov, kan det dårligt tolkes anderledes, end at regeringen lever i en verden meget fjernt fra den, som langt de fleste borgere bebor.

Tonedøvt er det også politisk, fordi en så erfaren politiker som Brian Mikkelsen bør vide, at en sådan bemærkning er en gave til en opposition, som netop leder efter ammunition til fortællingen om en regering, der øger uligheden og – groft forenklet og helt fejlagtigt – giver til de rige og tager fra de fattige.

Alarmen lyder, når bestyrelsen siger nej

Lars Munch Johansen Fold sammen
Læs mere


Internetsupermarkedet Shobr blev åbnet med brask og bram for et år siden.

På hylderne var en lang række mærkevarer, og eftersom nethandlen eksploderer, var udsigterne gode for selskabet, som blev stiftet af den erfarne detailhandel-iværksætter Lars Munch Johansen.

Virkeligheden for netbutikken har i midlertid vist sig noget vanskeligere end forventningerne, skriver Børsen, og det har nu kastet selskabet ud i en voldsom ledelseskrise. For Lars Munch Johansen har – i mangel på succes i Danmark – besluttet, at Shobr nu skal satse på Kina, hvor potentialet som bekendt er enormt.

Lars Munch Johansen har truffet den beslutning hen over hovedet på sin egen bestyrelse, og nu har en håndfuld bestyrelsesmedlemmer trukket stikket og forladt selskabet i protest. For at understrege alvoren i situationen er Shobr blevet tvangsopløst, fordi man har »glemt« at indsende årsregnskabet. Det kaldes en fejl, men det er sjældent noget godt tegn.