Ugens op- og nedture

Læs mere
Fold sammen

Så går Skou i gang med arbejdet

Købet af den tyske konkurrent Hamburg Süd betyder dag ét for topchef Søren Skous arbejde med at fremtidssikre Mærsk-koncernens transportselskab, Maersk Line. Med købet kan Søren Skou luge ud i overkapaciteten i branchen, han kan skære i enhedsomkostningerne og sende et klart signal om, at Mærsk er og vil forblive den store aktør i containerfarten.

Det er godt nyt for Mærsk og spændende for Søren Skou. For han skal efterfølgende bevise, at koncernen tjener på at købe trængte konkurrenter. Han skal hente synergier og vise kunderne, at Maersk Line kan håndtere at få endnu et rederi ind i familien.

Desuagtet er det et klart signal om, at Maersk Line mener det alvorligt, når man siger, at man vil kæmpe for sin plads i verdenstoppen, og ejerne gør det klart, at man er villig til at lade penge følge viljen.

Nu skal Søren Skou bevise, at han er den rigtige mand til at forbedre økonomien – og ultimativt – vækst for Maersk Line. Den slags afgøres med tørre tal – og han har bare at bevise sig.

Fold sammen
Læs mere

Juhu – Karsten Lauritzen bliver i Skat!

Tænk, at man ligefrem skal juble over, at en skatteminister bliver siddende – i ministerbil og på posten. Men lidt sådan har jeg det efter en regeringsomdannelse, hvor det var tydeligt, at det ikke udelukkende var rationelle grunde og ministres præstationer, som lå til grund for, om de blev degraderet, forfremmet eller ligefrem røg ud.

For os – altså os borgere – tror jeg oprigtigt, at det er godt nyt, at Karsten Lauritzen bliver på posten. Danmark står jo med et skrigende behov for, at Skat så hurtigt som muligt bliver revolutioneret og kommer til at virke igen. Så vi igen får et fair og ens skattesystem, som alle kan stole på.

Karsten Lauritzen har lagt hånden på kogepladen og ­lovet, at Skat nu er på rette vej. Han har været dybt inde i arbejdet med at transformere og investere i Skat, så det kan hives op fra dyndet.

Den slags kræver viden og commitment. Det tillader jeg mig at tro, at Karsten Lauritzen har. Pligten har han i hvert fald. Og vi vil følge hans bestræbelser tæt.

Skatteminister Karsten Lauritzen præsenterer planerne for fremtidens skattevæsen på et pressemøde t i lokale Pro-D i Provianthuset ved Christiansborg. d. 26. august 2016. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere

Så fik Coloplast pungen frem

Få danske selskaber har evnet at hive overskud hjem som Coloplast.

Det har forgyldt virksomhed, aktionærer, de gamle ejerfamilier – og topledelsen. Og så længe belønningen følger indsats og resultater, er det jo herligt at følge.

Det er fint, at selskaber har travlt med at sende penge tilbage til deres ejere. Faktisk er netop dét blevet lidt af en folkesport blandt danske firma-bosser, og det har virket, som om man har manglet mod og inspiration nok til, at man også har turde kaste penge efter opkøb.

Derfor er det da ikke at foragte, at danske selskaber også går på milliardopkøb, sådan som topchef Lars Rasmussen gjorde tidligere på ugen, hvor han købte amerikanske Comfort Medical.

Det er den slags opkøb, som på sigt skal bane vejen for yderligere succes. Det er med opkøb – og helst på vækstmarkeder – at virksomhederne får fremtidssikret sig.

Nu kan man diskutere, om USA er et vækstmarked. Men det er ikke desto mindre livsvigtigt for Coloplast – så pil op herfra.

Lars Rasmussen, som har 5 års jubilæum som topchef for den medicotekniske virksomhed Coloplast. Fold sammen
Læs mere

Ny ATP-chef i strid modvind

Christian Hyldahl har ikke just fået en rullestart i forbindelse med skiftet fra en direktørstilling som kapitalforvalter i Nordea til det meget ansvarsfulde job som topchef i pensionsfonden ATP. Hyldahl har endnu ikke sat sig i i Hillerød.

Anledningen er, at der er dukket en sag op om, at Hyldahls afdeling i Nordea i sin tid har haft en penibel sag med den schweiziske stat om refusion af udbytteskat. Hvad, der er op og ned, er ikke helt til at vide, fordi Hyldahl selv og ATPs formand Jørgen Søndergaard ikke just smider om sig med knivskarpe og klare oplysninger i den sag.

Det er en alvorlig sag, som kan risikere at vokse sig stor. Nu skal Søndergaard forklare sig over for politikerne. Og de ­lader sig næppe spise af med en oplysning om, at der ikke er ­noget at komme efter. I en tid, hvor samfundsansvar og CSR-etik har vokset sig stor, og hvor i øvrigt ATP på det område har lagt sig i forreste geled, giver det god mening, at politikerne og de fem millioner kunder i ATP præcist ved, hvad ATP-­chefen står for.

Christian Hyldahl, ny topchedf i ATP Fold sammen
Læs mere

Comeback med en sten i skoen

En sten på vejen eller en reel blindgyde? Venstremanden Troels Lund Poulsen har igen fået en politisk sten i skoen. I forbindelse med regeringsrokaden tabte han ­posten som erhvervs- og vækstminister for i stedet at blive beskæftigelsesminister.

Det ser det politiske Danmark som et klart tegn på, at han er skubbet længere bort fra magten i Venstre, og at det vil derfor være forkert at hæfte kronprinsetitlen på ham – som forholdene er i jernindustrien lige pt. Egentligt ærgerligt for både Troels Lund og det erhvervsliv, der sukker så kraftigt efter klare rammer og reel vækstpolitik. Selv om Troels Lund med øgenavnet Traktor Troels blot har siddet som erhvervsminister i halvandet år, havde han opnået erhvervslivets respekt og tillid.

Nu skal han så over i ung-i-arbejde beskæftigelsesministeriet, og her er det svært at hente de helt store politiske point til karrierekontoen. Troels Lund er »blot« 40 år, og det er i sandhed ingen alder i erhvervslivets top. Så mon ikke han på et tidspunkt får endnu et comeback.

Fold sammen
Læs mere

Prøv med moderne ledelse Probana

Man tror ikke sine øjne og ører. At en moderne ledelsesvirksomhed bruger så old­nordiske stokkeslagsmetoder på de interne linjer, mens man udadtil underviser i ­ledelse i alle afskygninger og med masser af flotte ord. »Med udgangspunkt i blended learning og effektive læringsmetoder udvikler Probana mennesker og virksom­heder,« hedder det således på hjemmesiden.

Hver dag bringer imidlertid nye uhyrligheder frem om den kontroversielle ledelsesfabrik Probana og om dets endnu mere kontroversielle ejer og chef, Peter Sonne Joensen. Senest har ­Berlingske Business beskrevet mails fra Sonne Joensen, hvor han truer dele af sit personale med ikke at betale løn, hvis de ikke får rykket penge hjem til firmaet. »Lønudbetaling i dag afhænger af, hvad I får rykket ind i dag.«

Desværre har Berlingske ikke kunnet få Sonne Joensens kommentar, fordi han afviser at tale med Berlingske, har han skrevet i en mail. Han kalder henvendelser fra Berlingske for chikane. HK er forlængst gået ind i flere af disse personalesager.

Fold sammen
Læs mere