Ugen i grafer: Den svenske krone er rekord billig

Sverige har været presset af svage tal for økonomien og dette er med til at gøre den svenske krone billig. Og så er den kinesiske eksport presset af den eskalerende handelskrig med USA. Det er noget af det, du kan blive klogere på i denne uges gennemgang af økonomien fortalt i fem grafer.

Europas største økonomi, Tyskland, viser positive takter og overrasker med en stigende eksporten for marts måned.

Lageropbygningen i forbindelse med Brexit præger stadig Storbritanniens vækst positivt, men måske lurer en afmatning.

Det og meget mere kan du blive klogere på i denne uges gennemgang af de mest interessante nøgletal, hvor vi starter med at se på handelskrigen mellem USA og Kina.

Handelskrigen tager fokus igen

Kinas betalingsbalance er svækket, da eksporten er faldet og importen steget. Fredag morgen dansk eskalerede handelskrigen yderligere, da USAs varslede toldforhøjelse på kinesiske varer trådte i kraft. I skrivende stund pågår der dog stadig forhandlinger mellem USA og Kina i Washing

Den svenske krone er rekord billig

Sveriges centralbank, Riksbanken, fastholder den negative pengepolitiske rente. Med relativt svage nøgletal for svensk økonomi har presset på den svenske krone længe været under pres. Prisen på den svenske krone er nede på det laveste niveau i ti år. Handelskonflikten mellem USA og Kina er dog også med til at presse den svenske krone nedad.

En overraskelse i Tyskland

Den tyske eksport steg overraskende med 1,5 pct. fra februar til marts og 1,9 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed er der positive indikationer fra euroområdets største økonomi, som viser sig mere modstandsdygtig i forhold til de globale økonomiske udfordringer end tidligere forventet.

Brasiliens centralbank holder renten i ro

På trods af svag økonomisk vækst og forventninger om opbremsning i inflationen valgte Brasiliens centralbank at holde sin benchmark udlånsrente uændret i onsdags. Udlånsrenten er på 6,5 pct., hvor den har været siden marts 2018. Politiske beslutningstagere siger, at økonomien stadig er udsat for usikkerheder, og at vi må vente længere tid for at se, hvordan situationen udvikler sig, skriver Wall Street Journal.

Lageropbygning i Storbritannien - men måske lurer en afmatning?

BNP voksede med 1,8 pct. i det første kvartal i forhold til sidste år. Brexit-lageropbygning og privatforbruget holder den britiske økonomi i gang i første kvartal. Imens fabrikkerne havde endnu en stærk marts måned, skrumpede bygge- og servicesektoren. Ifølge Bloomberg kan en skuffende marts måned tyde på, at en afmatning måske allerede er undervejs.