Udskudt opsving, Vestas' møgsager og dagens Uber-høring

Foto: SERGIO PEREZ

Det regner ned over den danske økonomi med dårligdomme. Der er endelig kommet gang i privatforbruget, men nu er det svag eksport og få investeringer, som udskyder det længe ventede opsving. Samtidig vokser vores gældsbjerg. Sådan er det ikke i vores nabolande.

Vestas fik sidste år rekordoverskud. Men det står i skyggen af flere møgsager, der kan skade vindmøllegigantens ry. Eksperter vurderer, at ledelsen nu skal gøre noget. Ellers kan nuværende og potentielle nye aktionærer vælge at trække sig. Allerede på onsdagens generalforsamling mødte ledelsen hård kritik.

Nykredit er ikke den eneste danske finanskoncern, der skal skrabe flere penge sammen på grund af nye og skrapere kapitalkrav. Selv den velpolstrede Danske Bank kan blive tvunget til at hamstre et ekstra milliardbeløb - og den regning vil uden tvivl blive sendt videre.

Den amerikanske kørselsformidling Uber er lagt for had blandt taxichauffører, fagforeninger og politikere. Direktøren for TaxiNord mener imidlertid, at en forældet taxilovgivning er et endnu større problem for branchen. I dag skal justitsminister Søren Pind i samråd for at svare på, om Uber er lovlig eller ej. Se i øvrigt Business-kalenderen.

Dagens jourhavende på business.dk er Sonny Wichmann