Udsigt til rekordlav rente længe endnu

Renten vil forblive lav i en længere periode, forsikrer den europæiske centralbankchef.

Foto: DANIEL ROLAND. Mario Draghi,centralbankchefen i ECB, varsler fortsat lave renter.
Læs mere
Fold sammen

Pengepolitikken vil fortsætte som nu, og renten vil forblive på det nuværende lave niveau eller endnu lavere i "en længere periode", uden at tidsrammen defineres nærmere.

Det siger chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, på pressemødet efter torsdagens rentemeddelelse, hvor banken fastholdt den ledende rente på historisk lave 0,5 pct.

Samtidig fortæller Draghi, at han fortsat holder døren åben for negative indlånsrenter. Han fremhæver, at ECB først og fremmest regulerer renten efter inflationen, realøkonomien og den monetære udvikling.

Det er ny stil fra italienske "Super-Mario", at han udtaler sig om renten fremadrettet, men det var forudset af flere analytikere, at det ville ske.

Centralbanken venter, at økonomien i euroområdet langsomt vil komme sig, men ser fortsat en vækstrisiko på nedsiden i euroområdet, mens inflationsrisikoen vurderes som "balanceret".

Enkelte havde forud for rentemødet spekuleret i, at ECB ville lancere nye initiativer, der ville lette likviditetspresset på små og mellemstore virksomheder i eurozonen, men det var ikke tilfældet.

Tidligere torsdag fastholdt også den britiske centralbank, Bank of England, sin ledende rente på 0,5 pct.