Udsigt til flere fyringer i 2013

Landets topchefer varsler nye fyringsrunder - industrien har allerede mistet 70.000 arbejdspladser i løbet af de seneste års krise.

Lederne af Danmarks virksomheder ser ikke lyst på behovet for arbejdskraft den kommende tid - 35 procent forventer at skære ned i antallet af ansatte de kommende måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Jobkrisen kommer til at kradse endnu hårdere i 2013, skriver Børsen. Ifølge en konjunkturundersøgelse, som Greens Analyseinstitut har lavet for avisen blandt 679 topchefer, er der udsigt til fyringer i syv ud af de otte største brancher i de kommende seks måneder herunder i industrien.

35 procent af topcheferne forventer at skulle skære i antallet af ansatte i de kommende måneder, og kun 17 procent mener at skulle ansætte nye medarbejdere.

- Jeg hæfter mig ved, at virksomhederne ser noget mere dystert på fremtiden, end de har gjort før. Europæisk økonomi står i stampe, og det har også bredt sig til Sverige og Tyskland. De to markeder er vores største samhandelspartnere, så det slår også igennem i danske virksomheder, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i Dansk Metal, til Information.

Krisen har allerede kostet 70.000 job i industrien, og den nye konjunkturundersøgelse viser ifølge avisen, at der er fyringer på vej i industrien, engros- og detailhandlen, hvilket betyder, at ledigheden vil fortsætte med at stige langt ind i det nye år.

Tallene bekymrer tidligere overvismand og professor ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen.

- Det tegner et dystert billede. Det så selvfølgelig værre ud, da finanskrisen satte ind, men de sidste tal her er jo ikke i den rigtige retning, og der er ikke noget, der understøtter et optimistisk billede, siger han til Børsen.