Udenlandske virksomheder bryder loven i stort omfang

Til trods for, at det i år er ottende gang, at Arbejdstilsynet, SKAT og politiet har sat ind mod aktion mod social dumping, så er der stadig noget at komme efter for myndighederne.

Læs mere
Fold sammen

Arbejdstilsynet, SKAT og politiet gik torsdag en lang række udenlandske virksomheder efter i sømmene på en national aktion.

Aktionen var rettet mod udenlandske virksomheder inden for byggebranchen og det grønne område. Myndigheder kontrollerede blandt andet arbejdsmiljøforhold, moms- og skatteforhold og arbejds- og opholdstilladelser.

Arbejdstilsynet gennemførte i løbet af dagen 76 kontrolbesøg og gav i alt 83 såkaldte reaktioner. Af disse var 66 reaktioner for alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Desuden blev det konstateret, at syv udenlandske virksomheder ikke var anmeldt korrekt. Disse sager vil nu blive vurderet nærmere med henblik på bødestraf, skriver Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse.

Det er ottende gang i år, at Arbejdstilsynet, SKAT og politiet gennemfører en landsdækkende aktion, og der var også denne gang nok at tage fat på.

»Selvom vi både i det daglige arbejde og i forbindelse med aktioner har stort fokus på udenlandske virksomheder, så må vi desværre endnu engang konstatere, at der stadig er en del, der har problemer med at følge reglerne på det danske arbejdsmarked. På gårdagens aktion så vi både eksempler på, udenlandske virksomheder, der ikke er anmeldt korrekt, og virksomheden, hvor arbejdsforholdene var så farlige at vi straks måtte gribe ind,« siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Karsten Bach Christensen i en pressemeddelelse.

Indsatsen mod social dumping er en del af udmøntningen af regeringens aftale med Enhedslisten om at styrke indsatsen mod social dumping.