Uber vil gerne omfavnes

Den kontroversielle taxatjeneste Uber, som om nogen er blevet symbolet på den nye deleøkonomi, glæder sig over pragmatiske toner fra LO-formand Lizette Risgaard.

Foto: LUKAS COCH. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske taxatjeneste Uber har tilsyneladende ikke det store imod at blive omfavnet af den danske fagbevægelse med LO-formand Lizette Risgaard i spidsen.

Lars Dyrhagen, der er chef for Public Policy hos Uber i Norden og i sit tidligere virke har arbejdet for den danske fagbevægelse som rådgiver, er tilfreds med Lizette Risgaards udmelding om, at hun gerne vil i dialog med Uber og andre virksomheder om den nye deleøkonomi.

»Vi er glade for, at Lizette Risgaard siger, at deleøkonomien er kommet for at blive, og at hun gerne vil i dialog med virksomhederne. Vi vil gerne kvittere for, at LO er pragmatisk og tager skridt til at overveje, hvilken rolle fagbevægelsen ønsker at spille i deleøkonomien,« siger Lars Dyrhagen.

Uber har ingen planer om at melde sig ind i en arbejdsgiverforening, men virksomheden er dog allerede associeret medlem af brancheorganisationen Dansk Industri og af organisationen IT-branchen, som er medlem hos Dansk Erhverv.

»Vi er ikke medlem af arbejdsgiverdelen af DI, men vi er med i de to organisationer, fordi vi fælles arbejder for, at digitalisering kan forbedre muligheden for, hvordan man lettere og trygt kommer rundt i byerne,« siger Lars Dyrhagen.

»Vi er åbne over for at drøfte, hvordan vi kan passe ind i den danske model. Udgangspunktet må blot være en respekt for, at størsteparten af danske kørere på Uber-appen kører færre end ti timer om ugen – flere end ni ud af ti gør det, fordi de godt kan lide at være egen chef med fuld frihed til sig selv – de vil selv bestemme, hvor meget og hvornår de vil køre,« siger Lars Dyrhagen.