Uber, Novo og IKEA

Foto: KAI PFAFFENBACH.
Læs mere
Fold sammen

Med »taxiselskabet« Uber er der opstået en helt ny faggruppe, og LOs formand Lizette Knudsen, har ikke tænkt sig at lade den køre sit eget løb. Læs hvordan hun tager imod Uber og de andre virksomheder i den nye digitale deleøkonomi, og hvordan Uber har det med fagbevægelsen.

Novo Nordisk Fondens pengetank, Novo A/S, har noget af et luksusproblem. Selskabet har 50 milliarder kr. i pengekassen men mangler investeringsemner inden for medicinalinalsfæren. Læs hvordan topchefen Eivind Kolding nu vil få formuen til at yngle.

Og apropos velhavende virksomheder så går IKEAs koncernchef Michael Stjernqvist nu i breschen for Femern-forbindelsen. Han kalder forbindelsen for vital for den svenske møbelgigants rekruttering.

En reklame fra samme IKEA er udgangspunkt for livsstilseksperten Anne Glads nye blog på business.dk. IKEAs kampagne »The Other Letter« bygger på et enkelt eksperiment. Ti børn skal først skrive en ønskeseddel til de hellige tre konger, den spanske pendant til julemanden. Derefter skal de skrive endnu et brev – denne gang med ønsker til deres forældre.

Det bliver i øvrigt en torsdag morgen i makroøkonomiens tegn. Kl. 9 præsenterer finansminister Claus Hjort Frederiksen regeringens Økonomisk Redegørelse. Og halvanden time senere kommer Nationalbanken med sit syn på den danske økonomi i kvartalsredegørelsen for 4. kvartal. Se i øvrigt finanskalenderen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann

God dag