Tyskland kan være på vej tilbage

De tyske finansielle aktører er noget mere optimistiske i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder, end økonomer havde forudset.

Foto: ARND WIEGMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagens tal illustrerer, at aktiviteten i Tyskland er på vej tilbage, vurderer seniormakroanalytiker Jacob Andreasen fra Alm. Brand Markets.

- Dagens Zew-rapport sender isoleret set et signal om, at aktiviteten er kommet tilbage til Tyskland her på tærsklen til det nye år, siger han.

Jacob Andreasen håber, at dagens positive tal kan være vendepunktet for europæiske nøgletal, der har haft svært ved at ryste finanskrisen af sig.

Offentliggørelsen af det såkaldte Zew-indeks viser, at forventningsindekset for december steg til 34,9 fra 11,5 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til 20,0.

Den del af Zew-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, steg til 10,0 fra 3,3 måneden før. Konsensus var ifølge Bloomberg en stigning til 5,0.

Holger Sandte, der er chefanalytiker for Europa i Nordea, glæder sig også over dagens tyske tal, men han mener dog alligevel, at torsdagens IFO-indeks, der dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, er endnu vigtigere at læne sig op af.

- Vi lægger mere vægt på IFO-indekset på torsdag, men sammen med dagens Zew-tal peger alt på en styrkelse af den tyske økonomi fremadrettet, der også nyder godt af lave oliepriser.