Tyske turister vender tilbage til Danmark

Comeback. Efter en række skuffende år vælger de tyske turister i stigende grad igen Danmark som feriedestination.

Tyskerne er vendt tilbage. De tyske turister sætter igen kursen Danmark i sommer månederne. Det skriver Flensborg Avis.

I de seneste år har antallet af tyske feriegæster været dalende, men den udvikling er nu vendt. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at i juni i år steg de tyske overnatninger i danske feriehuse med 169.000 eller 19 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

- Tallene for juli og august peger også på vækst. Det tyder forhåndsbookningerne på, siger Christian Brandt, der er analytiker hos Visit Denmark til Flensborg Avis.

At tyskerne igen er begyndt at valfarte til Danmark i sommerferien, kan ifølge Visit Denmark hænge sammen med, at organisationen har styrket markedsføringen i Tyskland.

På Blåvandshuk Turist− og Erhvervskontor har man også kunnet mærke, at der har været flere tyske gæster end normalt.

- Vejret var jo utrolig godt sidste år, og det plejer at smitte af på næste års sæson i positiv retning. Det er i hvert fald en fornemmelse, vi har, siger Linda Brodersen, der er turismekoordinator på Blåvandshuk Turist− og Erhvervskontor.

Men dem, der har mærket stigningen mest, er udlejningsbureauerne.

- Vi oplever helt klart en stigende efterspørgsel fra Tyskland, og det skyldes, at der er en større økonomisk optimisme i landet. Det mærker vi helt tydeligt, siger Niels Svendsen, der er salgschef hos udlejningsbureauet Dansommer, Henrik Dürr.

Kilde: Flensborg Avis - mja