Tvivl om Nykredits kundekroner og Eccos russiske hovedpine

Onsdag d. 9 marts 2016 afholdtes det sidste og afgørende repræsentantskabsvalg i Nykredit ved Comwell i Roskilde. Utilfredse kunder er mødt op foran Comwell. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Godmorgen

Vi begynder dagen med endnu et blik på Nykredits krise. De såkaldte »kundekroner« har været realkreditkæmpen Nykredits lokkemad til de vrede kunder, der er blevet ramt af prisstigninger. Men der hersker stor usikkerhed, om kundekronerne er skattepligtige.

Nykredit er ikke ene om at være i modvind. Også på Vestegnen er der krise på dagsorden. Brøndby Supporters Trust, der har en plads i Brøndbys bestyrelse, skriver på Facebook, at foreningen ikke har tillid til bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

Heller ikke i Tønder er alt lyserødt. Den sønderjyske skovirksomhed Ecco har på to år tabt halvdelen af omsætninge­n på det tidligere største marked, Rusland. Til gengæld er den russiske nedgang hentet på andre markeder og gennem e-commerce.

Ifølge finansminister Claus Hjort (V) koster den lave oliepris statskassen milliarder frem mod 2020. Alligevel kan dansk økonomi som helhed se frem til vækst og arbejdspladser som direkte konsekvens af den billige olie, forklarer økonomer.

Den Europæiske Centralbank sænker eurorenten til det laveste nogensinde og lancerer samtidig en række andre tiltag for at få mere gang i den svage europæiske økonomi. Men der er ingen mirakelkur, og spørgsmålet er, hvor meget Draghis nye tilbudspakke kommer til at virke.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk